25 perc
Hozzávalók
- 4 szem eper
- 1 kisebb mangó
- 1 karambola (kb. 15 dkg)
- 1 kisebb körte
- 4 friss kókuszhús-darab
- 4 pandanlevél
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 dkg vaj
- 2 csapott evőkanál méz
- 1/2 dl fehér rum
- továbbá:
- 4 pandanlevél
- 4 bambusznyárs
- a tálaláshoz:
- ribizlivelő
Elkészítés
A nyársakat vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a nagyobbakat 4 felé daraboljuk, az epreket 1-1 pandanlevélbe csomagoljuk. Mindegyikből egyet nyársra húzunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, 1-2 perc alatt átpirítjuk benne a szezámmagot, és a nyársakat kb. percenként forgatva megsütjük benne a gyümölcsöket; vigyázni kell, mert könnyen megéghetnek. A visszamaradt zsiradékba csorgatjuk a mézet, kissé karamellizáljuk, majd beleöntjük a rumot. Meggyújtjuk, és amikor elaludt a láng, a lével meglocsoljuk a nyársakat. Azonnal kínáljuk. Ribizlivelőt adhatunk mellé.