25 perc

Hozzávalók

  • 4 szem eper
  • 1 kisebb mangó
  • 1 karambola (kb. 15 dkg)
  • 1 kisebb körte
  • 4 friss kókuszhús-darab
  • 4 pandanlevél
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál méz
  • 1/2 dl fehér rum
  • továbbá:
  • 4 pandanlevél
  • 4 bambusznyárs
  • a tálaláshoz:
  • ribizlivelő


Elkészítés

A nyársakat vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a nagyobbakat 4 felé daraboljuk, az epreket 1-1 pandanlevélbe csomagoljuk. Mindegyikből egyet nyársra húzunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, 1-2 perc alatt átpirítjuk benne a szezámmagot, és a nyársakat kb. percenként forgatva megsütjük benne a gyümölcsöket; vigyázni kell, mert könnyen megéghetnek. A visszamaradt zsiradékba csorgatjuk a mézet, kissé karamellizáljuk, majd beleöntjük a rumot. Meggyújtjuk, és amikor elaludt a láng, a lével meglocsoljuk a nyársakat. Azonnal kínáljuk. Ribizlivelőt adhatunk mellé.