90 perc
Nehézség: 3/4
Hozzávalók
DIÓ CRUMBLE:
- 70 g Aro dióbél
- 70 g Aro búzafinomliszt BL55
- 70 g porcukor
- 70 g METRO Chef olasz vaj
A hozzávalókat egynemű állagúvá gyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.
Reszelővel sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük, és 160°C-os sütőben 15-17 percig sütjük.
Tálalás előtt, már kihűlt állapotban, durvára morzsoljuk.
SZILVA SZÓSZ:
- 30 g METRO Chef aszalt szilva
(nagy darabokra vágva)
- 100 g szilvalekvár
- 0,5 dl víz
A hozzávalókat 5 perc alatt összefőzzük.
ALMA RAGU:
- 2 db nagy zöld alma (meghámozva, apró kockára vágva):
METRO Chef almamix
- 100 ml víz
- 100 g Aro kristálycukor
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd az almakockákat üvegesre pároljuk benne. A végén sűrű ragu állagot kell, hogy kapjunk.
MÁKHAB:
- 100 g Aro darált mák
- 50 g Aro kristálycukor
- 2 dl víz
- 2 db zselatin lap
- 5 dl METRO Chef UHT tejszín 35%-os
Elkészítés
A mákot vízzel 30 percig főzzük, majd blenderben cukorral együtt finomra daráljuk a kapott sűrű masszát.
Beáztatott, kicsavart zselatinlappal és tejszínnel egyneműsítjük. Lehűtjük, majd habbá verjük.
Az elemek összeállításához keressünk egy szép kelyhet vagy poharat. Alulra kerüljön a sűrű szilva, rá a ropogós dió crumble, az almaragu és végül a finom mákhab. A tetejét pedig díszíthetjük egy szem roppanós dióval.