90 perc

Nehézség: 3/4

Hozzávalók

DIÓ CRUMBLE:

  • 70 g Aro dióbél
  • 70 g Aro búzafinomliszt BL55
  • 70 g porcukor
  • 70 g METRO Chef olasz vaj

A hozzávalókat egynemű állagúvá gyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.

Reszelővel sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük, és 160°C-os sütőben 15-17 percig sütjük.

Tálalás előtt, már kihűlt állapotban, durvára morzsoljuk.

SZILVA SZÓSZ:

  • 30 g METRO Chef aszalt szilva

(nagy darabokra vágva)

  • 100 g szilvalekvár
  • 0,5 dl víz

A hozzávalókat 5 perc alatt összefőzzük.

ALMA RAGU:

  • 2 db nagy zöld alma (meghámozva, apró kockára vágva):

METRO Chef almamix

  • 100 ml víz
  • 100 g Aro kristálycukor

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd az almakockákat üvegesre pároljuk benne. A végén sűrű ragu állagot kell, hogy kapjunk.

MÁKHAB:

  • 100 g Aro darált mák
  • 50 g Aro kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 2 db zselatin lap
  • 5 dl METRO Chef UHT tejszín 35%-os


Elkészítés

A mákot vízzel 30 percig főzzük, majd blenderben cukorral együtt finomra daráljuk a kapott sűrű masszát.

Beáztatott, kicsavart zselatinlappal és tejszínnel egyneműsítjük. Lehűtjük, majd habbá verjük.

Az elemek összeállításához keressünk egy szép kelyhet vagy poharat. Alulra kerüljön a sűrű szilva, rá a ropogós dió crumble, az almaragu és végül a finom mákhab. A tetejét pedig díszíthetjük egy szem roppanós dióval.