45 perc

Hozzávalók

2 nagy padlizsán

3 gerezd fokhagyma

80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)

2 tk. szárított kakukkfű

4 ek. olívaolaj

60 dkg fogasfilé

16 bazsalikomlevél



Elkészítés

 

  1. A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, a húsát hosszában 4 vékony szeletre vágjuk. A szeleteket megsózzuk és pihentetjük.
  2. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A paradicsomot a levével együtt felforraljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. Tűzálló tálba öntjük.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a padlizsánszeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne (kb. 5 perc). Ne tegyünk egyszerre túl sok padlizsánt a serpenyőbe, és pótoljuk az olajat, ha felitta.
  4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A halat 8 egyforma vastagságú szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a padlizsánszeletekre. Mindegyikre bazsalikomot fektetünk, a padlizsánt feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. A paradicsomos mártásba tesszük, és a sütőben kb. 15 percig pirítjuk.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Sauska Siller

Tiszta meggy, finom kesernyével, szederrel. Mély színű, sok ízű, zamatos siller jó savakkal, markáns, vörösborosabb megfogalmazásban megtartva a gyümölcsös jelleget.