45 perc
Hozzávalók
2 nagy padlizsán
3 gerezd fokhagyma
80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
2 tk. szárított kakukkfű
4 ek. olívaolaj
60 dkg fogasfilé
16 bazsalikomlevél
Elkészítés
- A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, a húsát hosszában 4 vékony szeletre vágjuk. A szeleteket megsózzuk és pihentetjük.
- A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A paradicsomot a levével együtt felforraljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. Tűzálló tálba öntjük.
- Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a padlizsánszeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne (kb. 5 perc). Ne tegyünk egyszerre túl sok padlizsánt a serpenyőbe, és pótoljuk az olajat, ha felitta.
- A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A halat 8 egyforma vastagságú szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a padlizsánszeletekre. Mindegyikre bazsalikomot fektetünk, a padlizsánt feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. A paradicsomos mártásba tesszük, és a sütőben kb. 15 percig pirítjuk.
BORAJÁNLÓ:
Sauska Siller
Tiszta meggy, finom kesernyével, szederrel. Mély színű, sok ízű, zamatos siller jó savakkal, markáns, vörösborosabb megfogalmazásban megtartva a gyümölcsös jelleget.