1 óra

Hozzávalók

20 dkg parmezán sajt

továbbá:
15 dkg füstölt marhasonka vékonyra szeletelve

majonéz

ecetes torma

lila hagyma

apró salátalevelek

koktélparadicsom

a díszítéshez:

petrezselyemzöld



Elkészítés

A sajtot lereszeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire 4-6 körlapot készítünk belőle, és 180 fokon 5-8 perc alatt felolvasztjuk. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a szélüket késsel fellazítjuk, és gyors mozdulatokkal kis tálkák hátára nyomkodjuk. Kihűlés után a sajtkosarak megtartják a formájukat.

Tálaláskor mindegyikbe salátalevelet, rózsaformára feltekert sonkát, kevés majonézt, tormát, vékonyra karikázott lila hagymát, cikkekre vágott koktélparadicsomot teszünk. Petrezselyemzölddel díszítve azonnal fogyasztjuk.