50 perc
Hozzávalók
- 50 dkg friss kagyló
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 15 cm póréhagyma (zöld rész is legyen rajta)
- 1-2 cm friss gyömbér
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál mustármag
- 1 kávéskanál koriandermag
- 1 kávéskanál köménymag
- néhány babérlevél
- csilipehely (elhagyható)
- halszósz (elhagyható)
- 1 zöldpaprika
- 1-2 paradicsom
- 1 szál angol zeller
- 2 evőkanál szójababcsíra
Elkészítés
A felhevített kókuszolajon pár percig dinszteljük a megpucolt, apróra vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a durvára őrölt magvakat, a babérlevelet, a csilit és a halszószt. Kevés vízzel felöntve, kis lángon kb. 20 percig pároljuk, majd beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot és zellert. Ha szükséges, kevés vízzel felengedjük, és pár perc alatt roppanósan puhára főzzük a zöldségeket. Hozzáadjuk a babcsírát és a kagylót, lefedjük a lábast, és nagyobb lángon 4-5 percig vagy addig gőzöljük, amíg a kagylók szépen ki nem nyílnak. Azonnal tálaljuk.