50 perc

Hozzávalók

  • 50 dkg friss kagyló
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 15 cm póréhagyma (zöld rész is legyen rajta)
  • 1-2 cm friss gyömbér
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustármag
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál köménymag
  • néhány babérlevél
  • csilipehely (elhagyható)
  • halszósz (elhagyható)
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 paradicsom
  • 1 szál angol zeller
  • 2 evőkanál szójababcsíra


Elkészítés

A felhevített kókuszolajon pár percig dinszteljük a megpucolt, apróra vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a durvára őrölt magvakat, a babérlevelet, a csilit és a halszószt. Kevés vízzel felöntve, kis lángon kb. 20 percig pároljuk, majd beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot és zellert. Ha szükséges, kevés vízzel felengedjük, és pár perc alatt roppanósan puhára főzzük a zöldségeket. Hozzáadjuk a babcsírát és a kagylót, lefedjük a lábast, és nagyobb lángon 4-5 percig vagy addig gőzöljük, amíg a kagylók szépen ki nem nyílnak. Azonnal tálaljuk.