30 perc

Hozzávalók

  • 2 fiatal, zsenge sima lepényhal megtisztítva, kifilézve
  • citromlé
  • frissen őrölt tarka bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt szerecsendió
  • morzsolt borsikafű
  • morzsolt rozmaring
  • őrölt gyömbér
  • kevés olaj

A tálaláshoz:

  • 2 citrom
  • frissen durvára aprított petrezselyemzöld


Elkészítés

A fűszereket összekeverjük. A halszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk citromlével, meghintjük a fűszerkeverékkel. Felhevített olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük.

A citromot meghámozzuk, a keserű, fehér héját is levágjuk. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a kisült lepényhal tetejére rendezzük, végül meghintjük petrezselyemzölddel. Tetszőleges körettel tálaljuk.