30 perc
Hozzávalók
- 2 fiatal, zsenge sima lepényhal megtisztítva, kifilézve
- citromlé
- só
- frissen őrölt tarka bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt szerecsendió
- morzsolt borsikafű
- morzsolt rozmaring
- őrölt gyömbér
- kevés olaj
A tálaláshoz:
- 2 citrom
- frissen durvára aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
A fűszereket összekeverjük. A halszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk citromlével, meghintjük a fűszerkeverékkel. Felhevített olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük.
A citromot meghámozzuk, a keserű, fehér héját is levágjuk. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a kisült lepényhal tetejére rendezzük, végül meghintjük petrezselyemzölddel. Tetszőleges körettel tálaljuk.