1 óra

Hozzávalók

  • 50 dkg főtt garnéla
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 1 vékony szál póré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl fehérbor
  • 1 csipet sáfrány
  • 3 dl zöldségleves (kockából)
  • 5 dl tejszín


Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:

  1.  A garnélákat megtisztítjuk, fejüket letörjük, a páncéljukat lepattintjuk. A garnélafarkat félretesszük. A répát, a zellert, a pórét megtisztítjuk, megmossuk,       apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A chilit megmossuk, kimagozzuk, összevagdaljuk.
  2. A vajat felmelegítjük, rádobjuk a páncélokat, a fejeket, a fokhagymát, a pórét, a répát, a zellert, és jól lepirítjuk. Felöntjük a bor felével, és ismét lepirítjuk (elpárologtatjuk a bort). Ráöntjük a maradék bort, belekeverjük a chilit, a sáfrányt, és újra lepirítjuk. Ha ismét jól megpirult, felöntjük a zöldséglével, és 15-20 percig főzzük.
  3. Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és a levet botmixerrel péppé zúzzuk. Szitán átszűrjük, sóval, borssal ízesítjük, és újra felforraljuk. Belekeverjük a garnélákat, és még 2-3 percig főzzük.

 

TIPP: Még finomabb-különlegesebb, ha a garnélákat előbb fokhagymás olajon átpirítjuk, és így tesszük a levesbe.

 

BORAJÁNLÓ:

Kreinbacher Juhfark

Bazalt teraszokról szüretelt, részben acéltartályban, részben hordóban erjedt és érlelődött juhfark. Gyümölcsök, méz, koriander, körte és virágok, finom ásványosság, beérett savak, hosszú befejezés.