1 óra
Hozzávalók
- 20 dkg rizottórizs
- 1 vöröshagyma
- 35 dkg portobello gomba
- 3/4 dl fehérbor
- 5 dkg parmezán sajt reszelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dkg vaj
- kb. 1 l meleg húsleves
- só
- frissen őrölt bors
- néhány szál friss petrezselyemzöld aprítva
Elkészítés
A rizst szűrőben alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük. A gombát megtisztítjuk, és keresztben vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, és felforrósított olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és a gombát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ráöntünk 1 nagyobb merőkanálnyi húslevest. Amikor azt nagyjából felszívta, gyakori kevergetés mellett, folyamatosan pótoljuk a folyadékot, egészen addig, amíg a rizs meg nem puhul, és szaftos, krémes állagú nem lesz. Közben, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Végül a sajtot és a vajat is a rizottóhoz vegyítjük. Lefedve 5 percet pihentetjük, majd petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.