Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Gorgonzolás-körtés falat

20 perc

Hozzávalók

  • 2 körte
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál méz
  • kb. 10 dkg gorgonzola
  • 4 nagyobb teljes kiőrlésű keksz

A tálaláshoz:

  • mungóbabcsíra


Elkészítés

A körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst kisebb cikkelyekre/darabokra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, karamellizáljuk rajta a cukrot és a mézet. Hozzáforgatjuk a körtét, 1-2 perc alatt roppanósan puhára pároljuk.

A kekszeket tányérra sorakoztatjuk, mindre falatnyi sajtot és körtét helyezünk. Mungóbabcsírával díszítve tálaljuk.