Kb. 30 perc
Hozzávalók
- 18 osztriga, kagyló
- 1 citrom
- 100 g vékonyra szeletelt zöldség (pl: répa, póré, petrezselyemgyökér)
- 3 tojássárgája
- 75 ml fehér pezsgő
- 75 g vaj
- 4 szál kapor
- Bors
Elkészítés
Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át.
Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket, csak annyira hogy fogkemények maradjanak. Tegyen félre a balnsírozáshoz használt vízből kb. 100 ml-t, majd keverje bele a vajat. Ízestse sóval, a felaprított kaporral és egy kis citromlével.
A pezsgőhabhoz: verje fel a tojássárgákat a pezsgővel, míg krémessé nem válnak. Tegye az osztrigákat a vajszósszal egy tálba és tegyen rá egy keveset a szeletelt zöldségekből. Fedje be a pezsgőhabbal és gratinálja felső magas hőfokon, amíg aranysárga színt nem kap.
Tipp: Tegye az osztrigákat sóágyra, hogy ne boruljanak fel.