1 óra
Hozzávalók
- 3 konyhakész aranydurbincs
- 9 gerezd fokhagyma
- 6 kisebb rozmaringág
- 1,5 dl olívaolaj
- 1-2 citrom
- őrölt bors
- só
Elkészítés
A halakat mindkét oldalukon 3-3 helyen beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, a vágásokba fokhagymaszeleteket, rozmaringot teszünk. A belsejüket ugyancsak sózzuk, fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük, citromkarikákkal béleljük.
Speciális halsütőbe fektetjük, olajjal meglocsoljuk, 2-2 szelet citromot teszünk rájuk. Parázs fölött addig sütjük, amíg szép színük, puha húsuk nem lesz, közben, ha szükséges, olajjal locsolgatjuk.
Salátával vagy magában, friss, puha kenyérrel kínáljuk.