1 óra

Hozzávalók

  • 3 konyhakész aranydurbincs
  • 9 gerezd fokhagyma
  • 6 kisebb rozmaringág
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1-2 citrom
  • őrölt bors


Elkészítés

A halakat mindkét oldalukon 3-3 helyen beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, a vágásokba fokhagymaszeleteket, rozmaringot teszünk. A belsejüket ugyancsak sózzuk, fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük, citromkarikákkal béleljük.

Speciális halsütőbe fektetjük, olajjal meglocsoljuk, 2-2 szelet citromot teszünk rájuk. Parázs fölött addig sütjük, amíg szép színük, puha húsuk nem lesz, közben, ha szükséges, olajjal locsolgatjuk.

Salátával vagy magában, friss, puha kenyérrel kínáljuk.

Ajánlott termékeink