1 óra

Hozzávalók

  • 40-60 dkg grillezni való sajt
  • 15 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
  • 2 salátacukkini
  • rozmaring- és/vagy bazsalikomlevél
  • tarka bors
  • a tálaláshoz:
  • paprika
  • zöldfűszer
  • barrique vörösbor


Elkészítés

A sajtot legalább ujjnyi vastag szeletekre vagy hasábokra daraboljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd 1/3-át szalonnaszeletbe, 1/3-át pedig cukkiniszeletbe tekerjük vagy csomagoljuk.

Forró grillrácson minden oldalukon körbesütjük – miután rácsra helyeztük, legalább 1/2 percig ne nyúljunk hozzá, hogy sült kéreg alakulhasson ki rajta, ezután már megfordíthatjuk.

Önmagában vagy húsok, saláták mellé tálaljuk, tetejére tehetünk karikákra vágott paprikát és/vagy durvára darabolt zöldfűszert. Barrique vörösbort kínálunk hozzá.

 

Tags: