1 óra
Hozzávalók
- 40-60 dkg grillezni való sajt
- 15 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
- 2 salátacukkini
- rozmaring- és/vagy bazsalikomlevél
- só
- tarka bors
- a tálaláshoz:
- paprika
- zöldfűszer
- barrique vörösbor
Elkészítés
A sajtot legalább ujjnyi vastag szeletekre vagy hasábokra daraboljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd 1/3-át szalonnaszeletbe, 1/3-át pedig cukkiniszeletbe tekerjük vagy csomagoljuk.
Forró grillrácson minden oldalukon körbesütjük – miután rácsra helyeztük, legalább 1/2 percig ne nyúljunk hozzá, hogy sült kéreg alakulhasson ki rajta, ezután már megfordíthatjuk.
Önmagában vagy húsok, saláták mellé tálaljuk, tetejére tehetünk karikákra vágott paprikát és/vagy durvára darabolt zöldfűszert. Barrique vörösbort kínálunk hozzá.