1 óra + pácolás

Hozzávalók

1 kg sertéskaraj

3-4 evőkanál olaj

1 csapott evőkanálnyi mustár

3-4 gerezd zúzott fokhagyma

1 rozmaringág

1 kisebb csililpaprika (elhagyható)

őrölt bors

a tálaláshoz:

grillezett zöldségek (pl. paprika, gomba)

petrezselymes burgonya



Elkészítés

A húst kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat a mustárral összekeverjük, a rozmaring aprított leveleit, a felaprított chilit és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, borssal fűszerezzük. Beleforgatjuk a húst. Lefedjük, és legalább 1 órát vagy akár 1 éjszakát is állni hagyjuk. Sózzuk, nyársra húzzuk, majd grillen 25-30 perc alatt készre sütjük. Petrezselymes burgonyával és sült zöldségekkel tálaljuk.