1 óra + pácolás
Hozzávalók
1 kg sertéskaraj
3-4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanálnyi mustár
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
1 rozmaringág
1 kisebb csililpaprika (elhagyható)
őrölt bors
a tálaláshoz:
grillezett zöldségek (pl. paprika, gomba)
petrezselymes burgonya
Elkészítés
A húst kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat a mustárral összekeverjük, a rozmaring aprított leveleit, a felaprított chilit és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, borssal fűszerezzük. Beleforgatjuk a húst. Lefedjük, és legalább 1 órát vagy akár 1 éjszakát is állni hagyjuk. Sózzuk, nyársra húzzuk, majd grillen 25-30 perc alatt készre sütjük. Petrezselymes burgonyával és sült zöldségekkel tálaljuk.