90, perc
Hozzávalók
1 kg sertésdagadó
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 csipet cukor
só
1/2 kávéskanál őrölt szegfűbors
1/2 kávéskanál citromos bors
1/2 csapott kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1/2 csapott kávéskanál morzsolt csilipaprika
olaj
továbbá:
vékonybél, alaposan átmosva
Elkészítés
A megtisztított hagymákat külön-külön felaprítjuk. Kevés olajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, amikor majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát, rövid ideig még együtt pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A húst egymás után kétszer ledaráljuk, az ízesítőkkel összedolgozzuk. Alaposan megtisztított, beáztatott bélbe töltjük, 15-20 cm-ként duplán megcsavarjuk, majd elvágjuk. Kissé szikkadni hagyjuk.
Faszenes grillen, többször megforgatva készre sütjük.