Grillkolbász

90, perc

Hozzávalók

1 kg sertésdagadó

2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

1 csipet cukor

1/2 kávéskanál őrölt szegfűbors

1/2 kávéskanál citromos bors

1/2  csapott kávéskanál őrölt kömény

1 kávéskanál morzsolt kakukkfű

1/2 csapott kávéskanál morzsolt csilipaprika

olaj

továbbá:

vékonybél, alaposan átmosva



Elkészítés

A megtisztított hagymákat külön-külön felaprítjuk. Kevés olajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, amikor majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát, rövid ideig még együtt pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A húst egymás után kétszer ledaráljuk, az ízesítőkkel összedolgozzuk.  Alaposan megtisztított, beáztatott bélbe töltjük, 15-20 cm-ként duplán megcsavarjuk, majd elvágjuk. Kissé szikkadni hagyjuk.

Faszenes grillen,  többször megforgatva  készre sütjük.