Hozzávalók

  • 1,5 l rizling bor
  • 0,75 l rizling pezsgő
  • 3 g félig szárított szagos müge
  • vékonyra szeletelt narancs
  • 500 g eper
  • 2 kockára vágott kivi
  • 1 csomag vaníliás vagy kristálycukor


Elkészítés

A bort egy edénybe öntjük, és beletesszük a narancsszeleteket. A szagos mügét csomóba kötjük, és fejjel lefelé az edénybe függesztjük. Figyeljünk arra, hogy a szárának a vége ne lógjon bele az italba, mivel keserű anyagok oldódhatnak ki belőle. Ezután fél órát állni hagyjuk. Fél óra után kivesszük belőle a szagos mügét. Megcukrozzuk a puncsot, és keveréssel oldjuk fel benne. Beletesszük a gyümölcsöt, és fél órát állni hagyjuk. Felszolgálás előtt hozzáöntjük az előzetesen jól behűtött pezsgőt.