90 perc

Hozzávalók

Az alapléhez:

  • 600 g halszelet (busa, ponty, amúr),
  • 1 db TV paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fekete bors (egész)
  • 7 púpozott teáskanál fűszerpaprika
  • 3 teáskanál só
  • 1,1 l víz

A befejezéshez:

  • 0,5 l víz
  • 400 g halfilé – ponty


Elkészítés

Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb. 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.

Paradicsompasszírozón átpasszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A befejezéshez való halfilét csíkokra szeleteljük. Beletesszük a halfilét az átpasszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő – kb. 10 perc.