90 perc
Hozzávalók
Az alapléhez:
- 600 g halszelet (busa, ponty, amúr),
- 1 db TV paprika
- 2 db paradicsom
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fekete bors (egész)
- 7 púpozott teáskanál fűszerpaprika
- 3 teáskanál só
- 1,1 l víz
A befejezéshez:
- 0,5 l víz
- 400 g halfilé – ponty
Elkészítés
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb. 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.
Paradicsompasszírozón átpasszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A befejezéshez való halfilét csíkokra szeleteljük. Beletesszük a halfilét az átpasszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő – kb. 10 perc.