Halnyársfalat

40 perc

Hozzávalók

  • 2 tisztított aranydurbincs (kb. 60 dkg)
  • száraz fehérbor
  • 10-12 koktélparadicsom
  • 10-15 szem fekete és zöld olajbogyó
  • néhány friss kakukkfűág
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • frissen őrölt tarka bors
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj

A tálaláshoz:

  • citrom


Elkészítés

A halat kifilézzük, minden filét 2-3 keskeny, hosszú csíkra vágunk. Enyhén sós, borral ízesített vízben pár percig pároljuk, majd lecsepegtetjük.

A zöldfűszereket apróra vágjuk, alaposan összekeverjük a vajjal és az olívaolajjal, ízesítjük sóval és tarka borssal. A hús egyik végébe bambuszpálcát szúrunk, majd tetszőlegesen paradicsomot és/vagy olajbogyót húzunk rá, végül a hal másik végével zárjuk a nyársat. A falatokat szépen tányérra rendezzük, végül a fűszeres vajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.