40 perc
Hozzávalók
- 2 tisztított aranydurbincs (kb. 60 dkg)
- só
- száraz fehérbor
- 10-12 koktélparadicsom
- 10-15 szem fekete és zöld olajbogyó
- néhány friss kakukkfűág
- néhány szál petrezselyemzöld
- frissen őrölt tarka bors
- 8 dkg olvasztott vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
A tálaláshoz:
- citrom
Elkészítés
A halat kifilézzük, minden filét 2-3 keskeny, hosszú csíkra vágunk. Enyhén sós, borral ízesített vízben pár percig pároljuk, majd lecsepegtetjük.
A zöldfűszereket apróra vágjuk, alaposan összekeverjük a vajjal és az olívaolajjal, ízesítjük sóval és tarka borssal. A hús egyik végébe bambuszpálcát szúrunk, majd tetszőlegesen paradicsomot és/vagy olajbogyót húzunk rá, végül a hal másik végével zárjuk a nyársat. A falatokat szépen tányérra rendezzük, végül a fűszeres vajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.