35-40 perc
Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre:
8 lasagnelap
só
őrölt fekete bors
szárított, darabolt csili (elhagyható)
20 dkg zöld spárga
20 dkg fehér spárga
1 citrom
4-6 evőkanál olvasztott vaj
4 szelet füstölt lazac
friss petrezselyemzöld
friss kapor
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben ízlés szerinti puhaságúra főzzük, egymás mellé, tálcára szedjük, mindet félbevágjuk. A spárgát – miután meghajlítva eltörtük, megmostuk, megpucoltuk – szintén enyhén sós vízben roppanósra pároljuk.
Személyenként 1-1 tányérra rendezzük az ételt: alulra egy lasagnelap kerül, amire spárgát helyezünk, enyhén sózzuk, borsozzuk, csilizzük, kevés olvasztott vajjal és néhány csepp citromlével meglocsoljuk. Erre fektetünk egy újabb tésztalapot, amire füstölt lazac és spárga kerül, valamint fűszerek, citromlé és vaj. Erre még 2 lasagnelapot rakunk, közéjük és a tetejére ismét fehér- és zöld spárgát rendezünk, valamint fűszerekkel, citromlével és vajjal ízesítjük. Petrezselyemzölddel és kaporral díszítve, előételként tálaljuk.