35-40 perc

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre:

8 lasagnelap

őrölt fekete bors

szárított, darabolt csili (elhagyható)

20 dkg zöld spárga

20 dkg fehér spárga

1 citrom

4-6 evőkanál olvasztott vaj

4 szelet füstölt lazac

friss petrezselyemzöld

friss kapor

 



Elkészítés

A tésztát enyhén sós vízben ízlés szerinti puhaságúra főzzük, egymás mellé, tálcára szedjük, mindet félbevágjuk. A spárgát – miután meghajlítva eltörtük, megmostuk, megpucoltuk –  szintén enyhén sós vízben roppanósra pároljuk.

Személyenként 1-1 tányérra rendezzük az ételt: alulra egy lasagnelap kerül, amire spárgát helyezünk, enyhén sózzuk, borsozzuk, csilizzük, kevés olvasztott vajjal és néhány csepp citromlével meglocsoljuk. Erre fektetünk egy újabb tésztalapot, amire füstölt lazac és spárga kerül, valamint fűszerek, citromlé és vaj. Erre még 2 lasagnelapot rakunk, közéjük és a tetejére ismét fehér- és zöld spárgát rendezünk, valamint fűszerekkel, citromlével és vajjal ízesítjük. Petrezselyemzölddel és kaporral díszítve, előételként tálaljuk.