40 perc

Nehézség: 2/4

Hozzávalók

Házi lazacgravlax

  • 1 lazacfilé tisztítva, trimmelve, szálkázva, de bőrösen
  • 1 kg Metro Chef durva szemű Himalája só
  • 200 g ARO kristálycukor
  • 1 ek Metro Chef édesköménymag megtörve
  • 1 ek Metro Chef koriandermag megtörve
  • 1 ek Metro Chef feketebors megtörve
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 db kezeletlen narancs reszelt héja
  • 1 cs Metro Chef friss kapor finomra vágva

Bébispenótos-grapefruit saláta

  • 150 g Metro Chef friss bébispenót
  • 1 db endívia leveleire szedve
  • 1 db nagy grapefruit

Mézes-mustáros dresszing

  • 2 ek Metro Chef magos dijoni mustár
  • 2 ek ARO virágméz
  • 1 db Metro Chef citrom leve
  • 10 g Metro Chef friss kaporlevél finomra összevágva
  • 2 dl Metro Premium olívaolaj
  • Metro Chef só


Elkészítés

Házi lazacgravlax

A sót, cukrot, fűszereket, és a citrushéjakat összekeverjük, egy tepsibe egy részét beleöntjük, majd rátesszük a lazacfilénket és a maradékkal teljesen beterítjük a halat.

Ebben a pácban 48 óráig hagyjuk, majd lemossuk, leitatjuk, lebőrözzük és vékonyan felszeleteljük.

Bébispenótos-grapefruit saláta

A spenótot egy tálcára kiterítjük, az endívialeveleket széttépve rászórjuk.

A grapefruitot késsel megpucoljuk, majd a gyümölcsből filéket vágunk, ráhelyezzük szépen a bébispenót tetejére, majd megöntözzük az alábbi dresszinggel.

Mézes-mustáros dresszing

A mustárt, mézet, citromlevet összekeverjük, majd vékony sugárban hozzákeverjük az olíva olajat. Kaporral még ízesítjük és ha kell sózzuk. Ízlés szerint csinálhatjuk savasabbra, édesebbre, bátran játszhatunk az alapanyagokkal.

Tags: