40 perc
Nehézség: 2/4
Hozzávalók
Házi lazacgravlax
- 1 lazacfilé tisztítva, trimmelve, szálkázva, de bőrösen
- 1 kg Metro Chef durva szemű Himalája só
- 200 g ARO kristálycukor
- 1 ek Metro Chef édesköménymag megtörve
- 1 ek Metro Chef koriandermag megtörve
- 1 ek Metro Chef feketebors megtörve
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 db kezeletlen narancs reszelt héja
- 1 cs Metro Chef friss kapor finomra vágva
Bébispenótos-grapefruit saláta
- 150 g Metro Chef friss bébispenót
- 1 db endívia leveleire szedve
- 1 db nagy grapefruit
Mézes-mustáros dresszing
- 2 ek Metro Chef magos dijoni mustár
- 2 ek ARO virágméz
- 1 db Metro Chef citrom leve
- 10 g Metro Chef friss kaporlevél finomra összevágva
- 2 dl Metro Premium olívaolaj
- Metro Chef só
Elkészítés
Házi lazacgravlax
A sót, cukrot, fűszereket, és a citrushéjakat összekeverjük, egy tepsibe egy részét beleöntjük, majd rátesszük a lazacfilénket és a maradékkal teljesen beterítjük a halat.
Ebben a pácban 48 óráig hagyjuk, majd lemossuk, leitatjuk, lebőrözzük és vékonyan felszeleteljük.
Bébispenótos-grapefruit saláta
A spenótot egy tálcára kiterítjük, az endívialeveleket széttépve rászórjuk.
A grapefruitot késsel megpucoljuk, majd a gyümölcsből filéket vágunk, ráhelyezzük szépen a bébispenót tetejére, majd megöntözzük az alábbi dresszinggel.
Mézes-mustáros dresszing
A mustárt, mézet, citromlevet összekeverjük, majd vékony sugárban hozzákeverjük az olíva olajat. Kaporral még ízesítjük és ha kell sózzuk. Ízlés szerint csinálhatjuk savasabbra, édesebbre, bátran játszhatunk az alapanyagokkal.