Juhtúrós sztrapacska

60 perc

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • rétesliszt amennyit felvesz (kb. 20-30 dkg)
  • 40 dkg tejföl
  • 40 dkg juhtúró (bryndza)
  • 2 evőkanál zsír
  • 40 dkg húsos szalonna


Elkészítés

Reszeljük le vagy botmixerrel aprítsuk össze a nyers krumplit. Adjunk hozzá annyi réteslisztet, amennyit felvesz (általában 60 dkg krumplihoz 20-30 dkg lisztet). Olyan állagú tésztát kell kapnunk, mintha hagyományos nokedlit készítenénk. Hozzáadunk sót ízlés szerint és elkeverjük. Kevés lisztet szórunk a tetejére, hogy ne barnuljon meg a krumpli, amíg a víz felforr. Közben tegyünk fel egy nagy lábasba vizet forrni. A szalonnát vágjuk apró csíkokra, és süssük ki jó ropogósra.

Közben egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg közepes lángon a juhtúrót a tejföllel és a zsírral. Ezt is tegyük félre. Ha a főzővíz forró, sózzuk meg. Szaggassuk bele a sztrapacskákat nokedliszaggatóval. Ha feljött a tetejére a galuska, akkor kész. Egy konyhai szűrővel kiszedjük, és beleforgatjuk a már kész zsíros-tejfölös juhtúróba. A juhtúrós sztrapacskát a sült szalonnacsíkokkal melegen tálaljuk!

Ajánlott termékeink