9 óra

Nehézség: 4/4

  • 4 db friss kacsacomb
  • kb 500g kacsazsír (felolvasztva)
  • 10 szem Metro Chef egész bors
  • 1db Metro Chef babérlevél
  • 2-3 gerezd Metro Chef tisztított fokhagyma (megroppantva)
  • 1 fej vöröshagyma (szeletekre vágva)
  • Metro Chef só

A kacsacombokat bedörzsöljük sóval és 1-2 órát állni hagyjuk. Egy kisméretű sütőtálba szórjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ráfektetjük a combokat úgy, hogy jó szorosan feküdjenek egymásra.

Közéjük szórjuk a babérlevelet és a borsokat. Felöntjük annyi zsírral, ami teljesen elfedi a combokat. 95°C-os sütőben 8-9 órán át konfitáljuk.

Tálalás előtt kivesszük a zsiradékból és bőrös felével felfelé tepsire fektetve 240°C-os sütőben ropogósra sütjük a bőrt.

  • 500g Metro Chef tisztított, szeletelt lilahagyma
  • 10ml Worchestershire szósz
  • 20g Rioba nádcukor
  • 0.3dl Metro Chef vaj
  • Metro Chef só
  • 0.5dl Metro Chef balzsamecet

Vajon megpirítjuk a lilahagymát, kevés vízzel felöntjük, majd újra lepirítjuk. Felöntjük újra annyi vízzel ami épphogy ellepi, hozzáadjuk a cukrot, a Worchestershire szószt és a balzsamecetet. Lassú tűzön sűrűre főzzük.

  • 2db zöld alma
  • Metro Chef vaj
  • 1db kezeletlen citrom

Az almát kicsumázzuk és 1 cm-es szeletekre vágjuk, serpenyőben vajat melegítünk a citrom reszelt héjával. 1-2 perc alatt megpirítjuk a vajban az almaszeletek mindkét oldalát.

  • 8db Metro Chef tócsni (fagyasztott burgonyalángos)
  • 50g Metro Chef vaj

A tócsnit serpenyőben mindkét oldalán szépen megpirítjuk vajon.

Tálaláskor 2 szelet tócsni között hagymalekvárt és almát rétegezve szendvicset készítünk.

Tags: