9 óra
Nehézség: 4/4
- 4 db friss kacsacomb
- kb 500g kacsazsír (felolvasztva)
- 10 szem Metro Chef egész bors
- 1db Metro Chef babérlevél
- 2-3 gerezd Metro Chef tisztított fokhagyma (megroppantva)
- 1 fej vöröshagyma (szeletekre vágva)
- Metro Chef só
A kacsacombokat bedörzsöljük sóval és 1-2 órát állni hagyjuk. Egy kisméretű sütőtálba szórjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ráfektetjük a combokat úgy, hogy jó szorosan feküdjenek egymásra.
Közéjük szórjuk a babérlevelet és a borsokat. Felöntjük annyi zsírral, ami teljesen elfedi a combokat. 95°C-os sütőben 8-9 órán át konfitáljuk.
Tálalás előtt kivesszük a zsiradékból és bőrös felével felfelé tepsire fektetve 240°C-os sütőben ropogósra sütjük a bőrt.
- 500g Metro Chef tisztított, szeletelt lilahagyma
- 10ml Worchestershire szósz
- 20g Rioba nádcukor
- 0.3dl Metro Chef vaj
- Metro Chef só
- 0.5dl Metro Chef balzsamecet
Vajon megpirítjuk a lilahagymát, kevés vízzel felöntjük, majd újra lepirítjuk. Felöntjük újra annyi vízzel ami épphogy ellepi, hozzáadjuk a cukrot, a Worchestershire szószt és a balzsamecetet. Lassú tűzön sűrűre főzzük.
- 2db zöld alma
- Metro Chef vaj
- 1db kezeletlen citrom
Az almát kicsumázzuk és 1 cm-es szeletekre vágjuk, serpenyőben vajat melegítünk a citrom reszelt héjával. 1-2 perc alatt megpirítjuk a vajban az almaszeletek mindkét oldalát.
- 8db Metro Chef tócsni (fagyasztott burgonyalángos)
- 50g Metro Chef vaj
A tócsnit serpenyőben mindkét oldalán szépen megpirítjuk vajon.
Tálaláskor 2 szelet tócsni között hagymalekvárt és almát rétegezve szendvicset készítünk.