30 perc

Hozzávalók

1 érett sárgadinnye (kb. 1 kg)

50 ml fehérbor

50 ml merlot

2 kisebb szál kakukkfű lecsipkedett levelei

cukor vagy méz (ízlés szerint)

1 csipet só

frissen őrölt bors

1 csipet morzsolt csilipaprika (elhagyható)

olívaolaj

4 hajszálvékony szelet pármai sonka

a tálaláshoz:

friss kakukkfű

tejszínhab

koktélcseresznye



Elkészítés

A dinnyét kimagozzuk, vékony cikkekre vágjuk, a héját eltávolítjuk. Néhány darab dinnyehúst félreteszünk a tálaláshoz, a többit a fehérborral és a merlot-val turmixgépben pépesítjük, a fűszerekkel összekeverjük. Alaposan lehűtjük.

Tálalás előtt a sonkát kevés olivaolajon ropogósra sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot, és kisebb darabkákra tördeljük.

A jéghideg levest kakukkfűvel, tejszínhabbal, koktélcseresznyével, valamint a pármai sonkadarabokkal kínáljuk.