30 perc
Hozzávalók
1 érett sárgadinnye (kb. 1 kg)
50 ml fehérbor
50 ml merlot
2 kisebb szál kakukkfű lecsipkedett levelei
cukor vagy méz (ízlés szerint)
1 csipet só
frissen őrölt bors
1 csipet morzsolt csilipaprika (elhagyható)
olívaolaj
4 hajszálvékony szelet pármai sonka
a tálaláshoz:
friss kakukkfű
tejszínhab
koktélcseresznye
Elkészítés
A dinnyét kimagozzuk, vékony cikkekre vágjuk, a héját eltávolítjuk. Néhány darab dinnyehúst félreteszünk a tálaláshoz, a többit a fehérborral és a merlot-val turmixgépben pépesítjük, a fűszerekkel összekeverjük. Alaposan lehűtjük.
Tálalás előtt a sonkát kevés olivaolajon ropogósra sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot, és kisebb darabkákra tördeljük.
A jéghideg levest kakukkfűvel, tejszínhabbal, koktélcseresznyével, valamint a pármai sonkadarabokkal kínáljuk.