Kardhal – caprese

30 perc

Hozzávalók

60 dkg kardhalfilé

4 gerezd fokhagyma

1 citrom

1 kg paradicsom

2 fej hagyma

20 magozott fekete olívabogyó

1 nagy csokor petrezselyem

2 ek. olívaolaj



Elkészítés

 

  1. A halat megmossuk, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és négy vastag, kb. 15 dkg-os szeletre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük, bekenjük vele a halat. Megsózzuk, meglocsoljuk a citrom levével, és 30 percig állni hagyjuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az olajbogyót kettévágjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk.
  3. Felforrósítjuk az olajat nagy (grill)serpenyőben, a halat kb. 10 percig pirítjuk benne, közben egyszer megfordítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, és együtt sütjük. A végén rászórjuk az olajbogyót és a petrezselymet. Friss bagettet kínáljunk hozzá.

 

BORAJÁNLÓ:

Feind Pukk habzó rosé

Shiraz és kékfrankos szőlőből szüretelve, tartályban erjesztve és érlelve, majd hozzáadott széndioxiddal frissítve. Hagyományos pezsgőkre emlékeztető finom buborékszerkezet, lendületes, shirazos savkészlet.