30 perc
Hozzávalók
60 dkg kardhalfilé
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 kg paradicsom
2 fej hagyma
20 magozott fekete olívabogyó
1 nagy csokor petrezselyem
2 ek. olívaolaj
Elkészítés
- A halat megmossuk, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és négy vastag, kb. 15 dkg-os szeletre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük, bekenjük vele a halat. Megsózzuk, meglocsoljuk a citrom levével, és 30 percig állni hagyjuk.
- A paradicsomot meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az olajbogyót kettévágjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk.
- Felforrósítjuk az olajat nagy (grill)serpenyőben, a halat kb. 10 percig pirítjuk benne, közben egyszer megfordítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, és együtt sütjük. A végén rászórjuk az olajbogyót és a petrezselymet. Friss bagettet kínáljunk hozzá.
BORAJÁNLÓ:
Feind Pukk habzó rosé
Shiraz és kékfrankos szőlőből szüretelve, tartályban erjesztve és érlelve, majd hozzáadott széndioxiddal frissítve. Hagyományos pezsgőkre emlékeztető finom buborékszerkezet, lendületes, shirazos savkészlet.