Éjféli falatkák: Kecskesajt-mártogatós zöldségekkel

Kb. 15 perc

Hozzávalók

  • 300 g krémes állagú kecskesajt
  • 225 g krémsajt
  • 300 g félzsíros tejföl
  • 1.5 evőkanál citromlé
  • ½ teáskanál szárított rozmaring és kakukkfű
  • ½ teáskanál édespaprika
  • 9 db mini paradicsom
  • 5 db retek
  • 1 nagy szár halványító (angol) zeller
  • 1 nagy vöröshagyma
  • bazsalikom
  • 3 evőkanál pírított fenyőmag
  • Só és bors


Elkészítés

Keverje simára a kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt a citromlével, majd keverje a sajtkrémhez a szárított fűszernövényeket, és ízesítse a keveréket paprikával, sóval, borssal ízlés szerint. Töltse a krémet kicsi üvegekbe.

Negyedelje fel a mini paradicsomokat, a retket és egyenlő mennyiségben helyezze el belőlük az üvegekbe töltött krém tetején. Aprítsa finomra a hagymát és a zellert és szórja meg velük a krém tetejét. Végül díszítse a kecskesajtkrém tetejét néhány bazsalikomlevéllel és hintsen rá pirított fenyőmagot.