Kecskesajttal töltött aszalt paradicsom

30 perc

Hozzávalók

néhány szál petrezselyemzöld

2-3 evőkanál olaj

8-10 nagyobb, olajos lében eltett aszalt paradicsom

20 dkg kecskesajt

frissen őrölt tarka bors

1 maréknyi dió

a tálaláshoz:

aprított petrezselyemzöld

parmezán



Elkészítés

A petrezselyemleveleket ropogósra sütjük az olajban, kiszedjük, leszárítjuk, majd a kihűlt olajjal turmixoljuk.

A diót durvára daraboljuk. A kecskesajtot átgyúrjuk, közben ízesítjük borssal és hozzádolgozzuk a diót is. Lecsippentünk 1 adagot, és nagyobb golyóvá formáljuk. 2 paradicsomdarab közé helyezzük, a tetejét meghintjük aprított petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal. Így járunk el a többi alapanyaggal is.

A töltött paradicsomokat a petrezselymes olajjal megcsepegtetve tálaljuk.