Kb. 35 perc

Hozzávalók

  • 1,5 kg kékkagyló
  • 300 ml fehérbor
  • 3 l hal alaplé
  • 1 édeskömény
  • 3 paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 zellerszár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 g sáfrány
  • babérlevél, egész bors, szegfűszeg
  • 1 csomó zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, majoránna)
  • petrezselyem
  • só, bors


Elkészítés

A zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra aprítjuk. Alaposan átöblítjük a kékkagylót és kivesszük azokat, amelyek már kinyíltak. Ezután süssük a zöldségeket egy nagyobb lábasban addig, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. Öntsük fel fehérborral, és adjuk hozzá a hal alaplevet. Adjuk hozzá az összes fűszert és a zöldfűszer-csomót. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és rövid ideig pároljuk.

Ezután adjuk hozzá a kékkagylót, és hagyjuk főni 10-15 percig, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Vegyük ki azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki. A kagylót a mártással és pirított baguette-tel tálaljuk.