Kb. 35 perc
Hozzávalók
- 1,5 kg kékkagyló
- 300 ml fehérbor
- 3 l hal alaplé
- 1 édeskömény
- 3 paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 4 zellerszár
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 g sáfrány
- babérlevél, egész bors, szegfűszeg
- 1 csomó zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, majoránna)
- petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
A zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra aprítjuk. Alaposan átöblítjük a kékkagylót és kivesszük azokat, amelyek már kinyíltak. Ezután süssük a zöldségeket egy nagyobb lábasban addig, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. Öntsük fel fehérborral, és adjuk hozzá a hal alaplevet. Adjuk hozzá az összes fűszert és a zöldfűszer-csomót. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és rövid ideig pároljuk.
Ezután adjuk hozzá a kékkagylót, és hagyjuk főni 10-15 percig, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Vegyük ki azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki. A kagylót a mártással és pirított baguette-tel tálaljuk.