Kínai paprikás csirke

50 perc + a pácolási idő

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 kisebb kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
  • 3 újhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál rizsborecet

A páchoz:

  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál olaj

A sütéshez:

  • olaj


Elkészítés

Összekeverjük a pác hozzávalóit, és a vékony csíkokra vágott húst legalább 1 órát állni hagyjuk benne. A sárgarépát julienne-re, a paprikát vékony, hosszúkás csíkokra, a hagymát hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben külön-külön, nagy lángon, mindegyik előtt olajat öntve megpirítjuk a zöldségeket, és félretesszük. A csirkét a megüresedett edényben, szintén nagy lángon megsütjük. A cukrot, az ecetet és a keményítőt hozzáadjuk, átforgatjuk. Beleszórjuk a zöldségeket, majd kisebb lángon addig kevergetjük az ételt, amíg be nem sűrűsödik.

Ajánlott termékeink