50 perc + a pácolási idő
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 kisebb kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
- 3 újhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 teáskanál cukor
- 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál rizsborecet
A páchoz:
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál olaj
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés
Összekeverjük a pác hozzávalóit, és a vékony csíkokra vágott húst legalább 1 órát állni hagyjuk benne. A sárgarépát julienne-re, a paprikát vékony, hosszúkás csíkokra, a hagymát hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben külön-külön, nagy lángon, mindegyik előtt olajat öntve megpirítjuk a zöldségeket, és félretesszük. A csirkét a megüresedett edényben, szintén nagy lángon megsütjük. A cukrot, az ecetet és a keményítőt hozzáadjuk, átforgatjuk. Beleszórjuk a zöldségeket, majd kisebb lángon addig kevergetjük az ételt, amíg be nem sűrűsödik.