Konfitált disznófej fehérhagyma-lekvárral és mákos zöldbabbal

90 perc

Hozzávalók

DISZNÓFEJ HOZZÁVALÓK:

  • 2 db disznóorr
  • 4 db disznófül
  • 4 db sertéspofa bőrrel együtt
  • 50 dkg sertészsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db babérlevél

MÁKOS ZÖLDBAB HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg zöldbab
  • 1 ek mák
  • 1 ek olívaolaj

LEKVÁR HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg fehér hagyma
  • 1 dl almaecet
  • 10 dkg barna cukor
  • csipet só


Elkészítés

A disznófejrészeket sóval bedörzsöljük, majd 30 percig állni hagyjuk.

A sertészsírt felforrósítjuk, beletesszük a sertésdara­bokat és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát, felöntjük két deciliter vízzel, majd fedő alatt, ala­csony hőfokon addig sütjük, míg megpuhul és szép barna színt kap.

A feldarabolt zöldbabot az olajon megpirít­juk, majd sózzuk és megszórjuk a mákkal. A konfitált malacságokat a babbal és a lekvárral fogyasztjuk.