90 perc
Hozzávalók
DISZNÓFEJ HOZZÁVALÓK:
- 2 db disznóorr
- 4 db disznófül
- 4 db sertéspofa bőrrel együtt
- 50 dkg sertészsír
- 1 fej fokhagyma
- 2 db babérlevél
- só
MÁKOS ZÖLDBAB HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg zöldbab
- 1 ek mák
- 1 ek olívaolaj
- só
LEKVÁR HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg fehér hagyma
- 1 dl almaecet
- 10 dkg barna cukor
- csipet só
Elkészítés
A disznófejrészeket sóval bedörzsöljük, majd 30 percig állni hagyjuk.
A sertészsírt felforrósítjuk, beletesszük a sertésdarabokat és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát, felöntjük két deciliter vízzel, majd fedő alatt, alacsony hőfokon addig sütjük, míg megpuhul és szép barna színt kap.
A feldarabolt zöldbabot az olajon megpirítjuk, majd sózzuk és megszórjuk a mákkal. A konfitált malacságokat a babbal és a lekvárral fogyasztjuk.