60 perc
Hozzávalók
4 db 20 dkg-os laposhalfilé
1 citrom leve
50 dkg sárgarépa
1 karalábé (50 dkg)
40 dkg szárzeller
1 csokor újhagyma
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
2 dl száraz fehérbor
2 dl zöldségleves
Elkészítés
- A halfilét gondosan megmossuk, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és megcsepegtetjük citromlével. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A vajat felforrósítjuk, 5 percig pároljuk rajta a répát, a karalábét és a szárzellert. Félidőben az újhagymát is hozzáadjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és a zöldségekre szórjuk.
- A zöldségek kétharmadát tűzálló tálba terítjük. Ráfektetjük a halfiléket, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a maradék zöldséget.
- A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A bort a levessel a halra öntjük, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Félidőben a zöldségeket félrehúzzuk a halról, és befejezzük a sütést. Kicsit meg is grillezhetjük. Vajas főtt burgonyát is adhatunk mellé.
BORAJÁNLÓ:
Kardos-Kiss Zsendülés Zenit
A természetes maradék cukor, ami a borban található összesimul a savtartalmával, amitől nagyon izgalmassá válik a bor. Birsalmás, citrusos, aszalt gyümölcsös jegyek cikáznak illatában és ízében.