60 perc

Hozzávalók

4 db 20 dkg-os laposhalfilé

1 citrom leve

50 dkg sárgarépa

1 karalábé (50 dkg)

40 dkg szárzeller

1 csokor újhagyma

5 dkg vaj

1 csokor petrezselyem

2 dl száraz fehérbor

2 dl zöldségleves



Elkészítés

 

 

  1. A halfilét gondosan megmossuk, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és megcsepegtetjük citromlével. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A vajat felforrósítjuk, 5 percig pároljuk rajta a répát, a karalábét és a szárzellert. Félidőben az újhagymát is hozzáadjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és a zöldségekre szórjuk.
  2. A zöldségek kétharmadát tűzálló tálba terítjük. Ráfektetjük a halfiléket, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a maradék zöldséget.
  3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A bort a levessel a halra öntjük, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Félidőben a zöldségeket félrehúzzuk a halról, és befejezzük a sütést. Kicsit meg is grillezhetjük. Vajas főtt burgonyát is adhatunk mellé.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Kardos-Kiss Zsendülés Zenit

A természetes maradék cukor, ami a borban található összesimul a savtartalmával, amitől nagyon izgalmassá válik a bor. Birsalmás, citrusos, aszalt gyümölcsös jegyek cikáznak illatában és ízében.