30 perc
Hozzávalók
- 60 dkg lazacfilé
- 1 ek. citromlé
- 25 dkg rizs-vadrizs keverék
- fél friss ananász
- 1 kivi
- 1 mangó
- 1 kis fej hagyma
- 4 ek. olívaolaj
- 4 ek. retekcsíra
Elkészítés
- A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, bőrét lehúzzuk, szálkáit csipesszel kiszedjük, négy darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük a citromlével, és 20 percig állni hagyjuk.
- A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint megfőzzük. A főzővizet sóval, borssal ízesítjük.
- A gyümölcsöket meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és 1 ek. olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, és kevergetve 5 percig főzzük. Botmixerrel péppé zúzzuk, sóval, borssal ízesítjük, és melegen tartjuk.
- A maradék olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a lazacok mindkét oldalát 3-3 percig sütjük benne. Tányérra tesszük, mellé halmozzuk a rizst és a gyümölcsös mártást. A lazacokat megszórjuk csírával.
BORAJÁNLÓ:
Royal Tokaj Sárgamuskotály
Illata a friss körtére és a sárgadinnyére emlékeztet. Száraz ízében a zamatos őszibarack és citrusfélék dominálnak. Testes, ropogós savak jellemzik. Gyönyörű az egyensúlya, hosszú a lecsengéssel.