30 perc

Hozzávalók

  • 60 dkg lazacfilé
  • 1 ek. citromlé
  • 25 dkg rizs-vadrizs keverék
  • fél friss ananász
  • 1 kivi
  • 1 mangó
  • 1 kis fej hagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 4 ek. retekcsíra


Elkészítés

 

  1. A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, bőrét lehúzzuk, szálkáit csipesszel kiszedjük, négy darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük a citromlével, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint megfőzzük. A főzővizet sóval, borssal ízesítjük.
  3. A gyümölcsöket meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és 1 ek. olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, és kevergetve 5 percig főzzük. Botmixerrel péppé zúzzuk, sóval, borssal ízesítjük, és melegen tartjuk.
  4. A maradék olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a lazacok mindkét oldalát 3-3 percig sütjük benne. Tányérra tesszük, mellé halmozzuk a rizst és a gyümölcsös mártást. A lazacokat megszórjuk csírával.

BORAJÁNLÓ:

Royal Tokaj Sárgamuskotály

Illata a friss körtére és a sárgadinnyére emlékeztet. Száraz ízében a zamatos őszibarack és citrusfélék dominálnak. Testes, ropogós savak jellemzik. Gyönyörű az egyensúlya, hosszú a lecsengéssel.


Ajánlott termékeink