Kb. 75 perc

Hozzávalók

Hozzávalók a ravioli tésztához

  • 400 g búzaliszt
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • szerecsendió

Helyette használhatunk előre elkészített, fagyasztott tésztát is a raviolihoz.

Töltelékhez:

  • 100 g ricotta
  • 50 g parmezán sajt
  • 1 citrom
  • 250 g lazac
  • 125 g hámozott királyrák
  • bors

Mártáshoz:

  • 4 zsálya
  • 6 majoránna
  • vaj
  • parmezán sajt
  • bors


Elkészítés

Jól gyúrjuk össze a tésztához szükséges hozzávalókat. Tekerjük műanyag fóliába, és hagyjuk állni 30 percig. A töltelékhez keverjük össze a ricottát a finomra reszelt parmezánnal (tegyünk félre egy teli evőkanálnyit belőle), fűszerezzük sóval és borssal, majd adjunk hozzá némi citromhéjat és egy kis citromlevet. Vágjuk fel a lazacot és a királyrákot apró kockákra, és keverjük hozzá a többi hozzávalóhoz.

Nyújtsuk ki a tésztát vékony csíkokra tésztanyújtó gép segítségével. Helyezzünk egy tésztacsíkot a belisztezett munkafelületre. Egyenlő közönként oszlassunk el a tésztacsíkon egy kiskanálnyi tölteléket. Kenjük meg a köztes helyeket egy kis vízzel. Helyezzük a második tésztacsíkot ennek a tetejére, és nyomkodjuk le határozottan a töltelék-adagok közti területeken. Vágjuk ki a raviolikat, illetve távolítsuk el a felesleges tésztát.

Főzzük a raviolit 3-4 percig majdnem forrásban lévő sós vízben. Eközben pirítsuk meg kissé a zsálya- és a majoránnaleveleket vajban. Adjuk hozzá a megfőtt raviolit, egy keveset a tészta főzővizéből, illetve egy evőkanálnyi reszelt parmezánt, majd keverjük össze az egészet. Szórjunk a raviolira parmezánt, zöldfűszereket és borsot, majd tálaljuk.

Fiatal, gyümölcsös, száraz, Côtes de Provence-i rozét ajánlunk ehhez az ételhez. Virágos és kellemesen fűszeres aromáival ideális kiegé- szítője a tésztának és a tölteléknek.

Ajánlott termékeink