Kb. 75 perc
Hozzávalók
Hozzávalók a ravioli tésztához
- 400 g búzaliszt
- 4 tojás
- 4 evőkanál olívaolaj
- szerecsendió
Helyette használhatunk előre elkészített, fagyasztott tésztát is a raviolihoz.
Töltelékhez:
- 100 g ricotta
- 50 g parmezán sajt
- 1 citrom
- 250 g lazac
- 125 g hámozott királyrák
- só
- bors
Mártáshoz:
- 4 zsálya
- 6 majoránna
- vaj
- parmezán sajt
- bors
Elkészítés
Jól gyúrjuk össze a tésztához szükséges hozzávalókat. Tekerjük műanyag fóliába, és hagyjuk állni 30 percig. A töltelékhez keverjük össze a ricottát a finomra reszelt parmezánnal (tegyünk félre egy teli evőkanálnyit belőle), fűszerezzük sóval és borssal, majd adjunk hozzá némi citromhéjat és egy kis citromlevet. Vágjuk fel a lazacot és a királyrákot apró kockákra, és keverjük hozzá a többi hozzávalóhoz.
Nyújtsuk ki a tésztát vékony csíkokra tésztanyújtó gép segítségével. Helyezzünk egy tésztacsíkot a belisztezett munkafelületre. Egyenlő közönként oszlassunk el a tésztacsíkon egy kiskanálnyi tölteléket. Kenjük meg a köztes helyeket egy kis vízzel. Helyezzük a második tésztacsíkot ennek a tetejére, és nyomkodjuk le határozottan a töltelék-adagok közti területeken. Vágjuk ki a raviolikat, illetve távolítsuk el a felesleges tésztát.
Főzzük a raviolit 3-4 percig majdnem forrásban lévő sós vízben. Eközben pirítsuk meg kissé a zsálya- és a majoránnaleveleket vajban. Adjuk hozzá a megfőtt raviolit, egy keveset a tészta főzővizéből, illetve egy evőkanálnyi reszelt parmezánt, majd keverjük össze az egészet. Szórjunk a raviolira parmezánt, zöldfűszereket és borsot, majd tálaljuk.