60 perc
Nehézség: 2/4
Hozzávalók
- 750 g lazacfilé
- 500 g spenót
- 18 friss tésztalap
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 100 ml fehérbor
- 400 ml tejszín
- 4 evőkanál reszelt parmezán
- Zöldfűszerek
- Só
- Bors
- Szerecsendió
Elkészítés
Vágjuk a lazacot vékony szeletekre, és enyhén fűszerezzük sóval és borssal.
A tésztalapokat tetszés szerint méretre vágjuk, és sós vízben előfőzzük.
Tisztítsuk meg, és blansírozzuk a spenótot. Ezután kockázzuk fel a vöröshagymákat, és pároljuk meg a vajban. Szórjunk rá lisztet, és rövid ideig kevergetve pároljuk tovább. Öntsük fel fehérborral, és kevergetve adjuk hozzá a tejszínt. Hagyjuk kis ideig besűrűsödni, és adjuk hozzá a spenótot. Jól keverjük meg, majd adjunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót ízlés szerint.
Ezután rakjuk rétegekbe, és hintsük meg egy kis parmezánnal. Süssük a 160°C-os sütőben 10 percig, amíg aranysárgára nem sül.
Zöldfűszerekkel ízesítve tálaljuk.
Tipp
könnyű fehérborral és lime habbal kínáljuk.
Bor ajánlat
Sokféle fehérbor és rozé illik ehhez a könnyen és gyorsan elkészíthető ételhez. Egy badeni száraz Spätburgunder Weißherbst tökéletes választás lehet.