60 perc

Nehézség: 2/4

Hozzávalók

  • 750 g lazacfilé
  • 500 g spenót
  • 18 friss tésztalap
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 100 ml fehérbor
  • 400 ml tejszín
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • Zöldfűszerek
  • Bors
  • Szerecsendió


Elkészítés

Vágjuk a lazacot vékony szeletekre, és enyhén fűszerezzük sóval és borssal.
A tésztalapokat tetszés szerint méretre vágjuk, és sós vízben előfőzzük.
Tisztítsuk meg, és blansírozzuk a spenótot. Ezután kockázzuk fel a vöröshagymákat, és pároljuk meg a vajban. Szórjunk rá lisztet, és rövid ideig kevergetve pároljuk tovább. Öntsük fel fehérborral, és kevergetve adjuk hozzá a tejszínt. Hagyjuk kis ideig besűrűsödni, és adjuk hozzá a spenótot. Jól keverjük meg, majd adjunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót ízlés szerint.
Ezután rakjuk rétegekbe, és hintsük meg egy kis parmezánnal. Süssük a 160°C-os sütőben 10 percig, amíg aranysárgára nem sül.
Zöldfűszerekkel ízesítve tálaljuk.

Tipp
könnyű fehérborral és lime habbal kínáljuk.

Bor ajánlat
Sokféle fehérbor és rozé illik ehhez a könnyen és gyorsan elkészíthető ételhez. Egy badeni száraz Spätburgunder Weißherbst tökéletes választás lehet.

Tags: