60. PERC

Hozzávalók

  • 20 dkg szusirizs
  • 3,5 dl víz
  • 60 ml rizsecet
  • cukor
  • 3 algalap
  • 10 dkg nyers lazacfilé
  • néhány endívialevél
  • néhány szál kapor
  • fehér szezámmag
  • fekete szezámmag

A tálaláshoz:

  • wasabi


Elkészítés

A rizst addig mossuk-öblítjük, amíg teljesen tiszta víz nem jön le róla. Alaposan lecsepegtetjük, majd fedő alatt, kis lángon a vízben kb. 15 percig főzzük. A tűzről levéve, lefedve 15 percig hagyjuk a saját gőzében tovább puhulni. Végül ízesítjük a rizsecettel, pici sóval és cukorral.

Az algalapot fényes felével felfelé magunk elé fektetjük, kissé ferdén feltekerve tölcsért formálunk belőle. Megtöltjük a rizzsel, a lazaccal, endíviával és kaporral. Fehér és fekete szezámmaggal meghintve, wasabit kínálva mellé azonnal tálaljuk.

Ajánlott termékeink