60. PERC
Hozzávalók
- 20 dkg szusirizs
- 3,5 dl víz
- 60 ml rizsecet
- só
- cukor
- 3 algalap
- 10 dkg nyers lazacfilé
- néhány endívialevél
- néhány szál kapor
- fehér szezámmag
- fekete szezámmag
A tálaláshoz:
- wasabi
Elkészítés
A rizst addig mossuk-öblítjük, amíg teljesen tiszta víz nem jön le róla. Alaposan lecsepegtetjük, majd fedő alatt, kis lángon a vízben kb. 15 percig főzzük. A tűzről levéve, lefedve 15 percig hagyjuk a saját gőzében tovább puhulni. Végül ízesítjük a rizsecettel, pici sóval és cukorral.
Az algalapot fényes felével felfelé magunk elé fektetjük, kissé ferdén feltekerve tölcsért formálunk belőle. Megtöltjük a rizzsel, a lazaccal, endíviával és kaporral. Fehér és fekete szezámmaggal meghintve, wasabit kínálva mellé azonnal tálaljuk.