30 perc

Nehézség: 2/4

Hozzávalók

  • 200 g libamáj
  • 4 szelet fonott kalács
  • METRO Chef olasz vaj
  • 130 g Aro kristálycukor
  • 0,5 dl víz
  • 50 g + 1 ág METRO Chef vágott kakukkfű
  • 1 db zöld, METRO Chef bio körte
  • 1 db lime
  • 1,5 dl körtepüré
  • 1 db zselatinlap


Elkészítés

A libamájat 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben oldalanként kb. 30 másodperc alatt

kérget sütünk, majd 50-60°C-os sütőben 5-10 percig pihentetjük.

A kalácsszeleteket serpenyőben kevés vajon megpirítjuk. 100 g cukorból és vízből szirupot

főzünk. 50 g kakukkfüvet finomra vágunk és a 50-60°C-ra hűlt cukorszirupba keverünk.

Nagyobb mennyiség készítése esetén a kihűlt szirupba turmixoljuk.

A körte húsát apró kockára vágjuk, majd a lime levével és a maradék finomra vágott kakukkfű levelekkel elkeverjük.

Hűtőbe tesszük 1 órára, közben többször átkeverjük.

A körtepürét a cukorral felfőzzük, az előre beáztatott lecsöpögtetett zselatin lappal elkeverjük. Kihűlés után habzsákba töltjük és már kezdhetjük is a tálalást.