30 perc
Nehézség: 2/4
Hozzávalók
- 200 g libamáj
- 4 szelet fonott kalács
- METRO Chef olasz vaj
- 130 g Aro kristálycukor
- 0,5 dl víz
- 50 g + 1 ág METRO Chef vágott kakukkfű
- 1 db zöld, METRO Chef bio körte
- 1 db lime
- 1,5 dl körtepüré
- 1 db zselatinlap
Elkészítés
A libamájat 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben oldalanként kb. 30 másodperc alatt
kérget sütünk, majd 50-60°C-os sütőben 5-10 percig pihentetjük.
A kalácsszeleteket serpenyőben kevés vajon megpirítjuk. 100 g cukorból és vízből szirupot
főzünk. 50 g kakukkfüvet finomra vágunk és a 50-60°C-ra hűlt cukorszirupba keverünk.
Nagyobb mennyiség készítése esetén a kihűlt szirupba turmixoljuk.
A körte húsát apró kockára vágjuk, majd a lime levével és a maradék finomra vágott kakukkfű levelekkel elkeverjük.
Hűtőbe tesszük 1 órára, közben többször átkeverjük.
A körtepürét a cukorral felfőzzük, az előre beáztatott lecsöpögtetett zselatin lappal elkeverjük. Kihűlés után habzsákba töltjük és már kezdhetjük is a tálalást.