1,5 óra

Nehézség: 2/4

Hozzávalók

  • 400 g libamáj
  • 150 g fagyasztott mangó
  • 1 db friss maracuja
  • 100 g török mogyoró
  • 1 db gyökérkenyér
  • Olívaolaj


Elkészítés

A mangó húsát a maracuja – szűrőn áttört, mag nélküli – húsával teljesen egyneműre turmixoljuk. Amennyiben túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk. A török mogyorót 160°C-os sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Majd aprítóban durva morzsát készítünk belőle. A kenyeret felszeletelve olívaolajon megpirítjuk. A libamájat ujjnyi szeletekre vágjuk. 1 órát szobahőmérsékleten pihentetjük. Forró serpenyőben saját zsírján megsütjük mindkét oldalán a szeleteket. Vigyázzunk, hogy a közepe csak átmelegedjen, ne süssük túl!