60 perc

Hozzávalók

  • ½ fonott kalács
  • 100 g mák
  • 5 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 30 g vaj
  • 1 db citrom
  • 1 db vanília rúd
  • 100 g kristálycukor
  • 200g mascarpone
  • 100g fagyasztott megy
  • 0.5dl amaretto likőr vagy mandula szirup
  • 100g porcukor


Elkészítés

A kalácsot 1*1cm-es kockákra vágjuk, tepsin 180°C-os sütőben megpirítjuk, majd megszórjuk darált mákkal. A vaníliát hosszában kettévágjuk és felfőzzük a tejszínnel, amit a vaníli rúd eltávolítása után a kalácsra öntünk. Át keverjük, hogy mindegyik darabka elázzon. A tojások sárgájából, a cukor feléből, reszelt citromhéjjal, a fehérjéből a cukor másik felével, habot verünk. A kihűlt guba alaphoz keverjük. Kivajazott formákba adagoljuk és 180°C-os sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Körülbelül 80°C-os sütőben 10-15 percet pihentetjük.

Krémhez:

  • 200g mascarpone
  • 100g fagyasztott megy
  • 0.5dl amaretto likőr vagy mandula szirup
  • 100g porcukor

A fagyasztott meggyet a cukorral együtt kislábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Körülbelül 10 perc alatt sziruposra forraljuk. Krémesre turmixoljuk, hozzákeverjük a mascarponéhoz, és hűtőben visszahűtjük. Hidegen tálaljuk.

Tags: