Malac- vagy sertésrillette savanyúsággal és bagettel

120 perc

Hozzávalók

  • 60 dkg malaccomb
  • 30 dkg sertészsír
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek dijoni mustár
  • só, bors
  • bagett, capribogyó, csemegeuborka és lilahagyma-saláta a tálaláshoz


Elkészítés

A sertészsírt felforró­sítjuk, beletesszük a malacdarabokat és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérle­velet és a fokhagymát, felöntjük fehér­borral, majd fedő alatt alacsony hőfo­kon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a dijoni mustárt és még öt percig főzzük. Az egé­szet leszűrjük, kivesszük a babérlevelet, a húst szálaira szedjük, a megsült fokhagy­mával és a zsírral összekeverjük.

Hűtő­ben, időnként megkeverve kidermesztjük. Pirított bagettel és a savanyúságokkal kínáljuk.