90 perc

Hozzávalók

  • 4 db malaccsülök

CÉKLASALÁTA HOZZÁVALÓK:

  • 4 db közepes méretű cékla
  • olaj, só
  • 5 dkg kesudió
  • 5 dkg pekándió
  • 5 dkg mandula

DRESSZING HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj

FEHÉRRÉPAPÜRÉ HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg fehérrépa
  • 1 cs petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 dl tejszín
  • szőlőmagolaj
  • só, fehér bors


Elkészítés

Tepsibe tes­szük, kevés vizet aláöntünk és 140 °C-os sütőben 2 óra alatt puhára sütjük. A sütő hőfokát 230 °C-ra emeljük és a malac bőrét ropogósra sütjük.

A céklák mindkét végét levágjuk, majd enyhén megsózzuk, szorosan alufóliába csomagoljuk és 160 °C-os sütőben nagy­jából egy óra alatt megsütjük. A fóliá­ban hagyjuk langyosra hűlni, majd a héját lehúzzuk és kockákra vágjuk. A dresszing hozzávalóit egy kis üvegben összerázzuk és meglocsoljuk a céklát. A magokat szá­razon megpirítjuk és durvára vágjuk.

A fehérrépát kockákra vágjuk és a szőlőmagolajon kissé megpirítjuk. Sózzuk, majd félig felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A főzési idő vége felé hozzáadjuk a finomra vágott petrezsely­met és a tejszínt. A vajjal együtt pürésít­jük, ízesítjük fehér borssal.

Ajánlott termékeink