90 perc
Hozzávalók
- 4 db malaccsülök
- só
CÉKLASALÁTA HOZZÁVALÓK:
- 4 db közepes méretű cékla
- olaj, só
- 5 dkg kesudió
- 5 dkg pekándió
- 5 dkg mandula
DRESSZING HOZZÁVALÓK:
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek almaecet
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
FEHÉRRÉPAPÜRÉ HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg fehérrépa
- 1 cs petrezselyem
- 5 dkg vaj
- 1/2 dl tejszín
- szőlőmagolaj
- só, fehér bors
Elkészítés
Tepsibe tesszük, kevés vizet aláöntünk és 140 °C-os sütőben 2 óra alatt puhára sütjük. A sütő hőfokát 230 °C-ra emeljük és a malac bőrét ropogósra sütjük.
A céklák mindkét végét levágjuk, majd enyhén megsózzuk, szorosan alufóliába csomagoljuk és 160 °C-os sütőben nagyjából egy óra alatt megsütjük. A fóliában hagyjuk langyosra hűlni, majd a héját lehúzzuk és kockákra vágjuk. A dresszing hozzávalóit egy kis üvegben összerázzuk és meglocsoljuk a céklát. A magokat szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk.
A fehérrépát kockákra vágjuk és a szőlőmagolajon kissé megpirítjuk. Sózzuk, majd félig felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A főzési idő vége felé hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a tejszínt. A vajjal együtt pürésítjük, ízesítjük fehér borssal.