1,5 óra

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 20 dkg vaj
  • 1 kisebb tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • kevés kekszmorzsa

A töltelékhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál tejszín
  • 1,5 kg savanykás alma
  • 15 dkg szeletelt mandula

A tetejére:

  • porcukor


Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tojással és a tejföllel egyneművé gyúrjuk, folpakba csomagolva hűtőbe tesszük. A vajat összemelegítjük a cukorral, a mézzel és a tejszínnel, hagyjuk langyosra hűlni. Közben az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe tesszük. Megszórjuk kekszmorzsával, majd kirakjuk az almaszeletekkel. Ráöntjük a mázat, meghintjük a mandulával, és előmelegített, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Miután kihűlt, porcukorral finoman meghintjük, és szeletekre vágva tálaljuk.

Ajánlott termékeink