1,5 óra
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom
- 20 dkg vaj
- 1 kisebb tojás
- 1 evőkanál tejföl
- kevés kekszmorzsa
A töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál tejszín
- 1,5 kg savanykás alma
- 15 dkg szeletelt mandula
A tetejére:
- porcukor
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tojással és a tejföllel egyneművé gyúrjuk, folpakba csomagolva hűtőbe tesszük. A vajat összemelegítjük a cukorral, a mézzel és a tejszínnel, hagyjuk langyosra hűlni. Közben az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe tesszük. Megszórjuk kekszmorzsával, majd kirakjuk az almaszeletekkel. Ráöntjük a mázat, meghintjük a mandulával, és előmelegített, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Miután kihűlt, porcukorral finoman meghintjük, és szeletekre vágva tálaljuk.