Kb. 45 perc
Hozzávalók
- 60 dkg mangalica szűz
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 4 szál angol zeller
- 0,20 kg színes koktélparadicsom
- 1 kg francia apró szemű burgonya
- Fűszerpaprika
- Sertészsír
- Só
- Bors
Elkészítés
A burgonya egy negyedét kockára vágjuk és belefőzzük a feldarabolt zellerrel együtt. Miután minden megfőtt a pörköltalapot pürésítjük, majd ízesítjük sóval, borssal, köménnyel.
A maradék burgonyát megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sós vízben félpuhára főzzük, majd átszedjük a mártásba és ott fejezzük be a főzését.
Közben a szüzet sózzuk borsozzuk, majd sertészsíron körbepirítjuk és 160 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.