Kb. 45 perc

Hozzávalók

  • 60 dkg mangalica szűz
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 4 szál angol zeller
  • 0,20 kg színes koktélparadicsom
  • 1 kg francia apró szemű burgonya
  • Fűszerpaprika
  • Sertészsír
  • Bors


Elkészítés

A burgonya egy negyedét kockára vágjuk és belefőzzük a feldarabolt zellerrel együtt. Miután minden megfőtt a pörköltalapot pürésítjük, majd ízesítjük sóval, borssal, köménnyel.

A maradék burgonyát megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sós vízben félpuhára főzzük, majd átszedjük a mártásba és ott fejezzük be a főzését.

Közben a szüzet sózzuk borsozzuk, majd sertészsíron körbepirítjuk és 160 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.