1 óra
Hozzávalók
- 1 lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg mangold
- olívaolaj
- 30 dkg rizottórizs
- 1,5 dl száraz fehérbor
- kb. 1,5 l zöldségalaplé
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 10 dkg mascarpone
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
A tálaláshoz:
- mangoldlevél
Elkészítés
A kétféle hagymát megtisztítjuk, külön-külön finomra aprítjuk. A mángoldot alaposan megtisztítjuk, a levélrészt csíkokra, a szárat apróra vágjuk.
Kevés olívaolajon megdinszteljük a lila hagymát, hozzáadjuk a rizst és a mángoldszárat, kevergetve pár percig pároljuk. Felöntjük borral, megvárjuk, amíg elpárolog. Ráöntünk 2 merőkanálnyi forró alaplevet. Amikor azt nagyjából felszívta, gyakori kevergetés mellett, folyamatosan pótoljuk a folyadékot, egészen addig, amíg a rizs „al dente” állagúra nem puhul. Közben kevés olajon megpirítjuk a mángoldlevelet, ízesítjük a fokhagymával, sóval, borssal. A rizottóhoz vegyítjük a mascarponéval és a parmezánnal együtt. Lefedve néhány percig pihentetjük, majd néhány mángoldlevéllel meghintve tálaljuk.