Marhasteak

érlelés, előkészítés + 20 perc

Hozzávalók

Hozzávalók személyenként:

1 nagyobb darab marhabélszín vagy hátszín (kb. 25 dkg)

frissen őrölt tarka bors

friss rozmaring

friss majoránna

olaj

a tálaláshoz:

friss korianderzöld

paradicsom



Elkészítés

A marhahúst frissen őrölt tarka borssal bedörzsöljük, enyhén beolajozzuk és 3-4 napig hűtőben érleljük.

Tálalás előtt  2 órával kivesszük a hűtőből, és szoba-hőmérsékletűre melegítjük. Megszórjuk sóval, és felhevített vasserpenyőben az egyik oldalát 4-5 percig sütjük, közben mellé teszünk ízlés szerint rozmaringot és majoránnát. A húst megfordítjuk, és a másik oldalán is – újabb 4-5 perc alatt – megpirítjuk. Tányérra szedjük, és letakarva kb. 5 percig pihentetjük.

Korianderzölddel megszórva, friss paradicsommal, valamint tetszőleges körettel tálaljuk.