1 óra

Hozzávalók

  • 60 dkg marlinfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 2 ek. vegyes zöldfűszer (felaprítva)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 8 szem gyöngyhagyma
  • 16 szem miniparadicsom
  • 16 kis fej sampinyon


Elkészítés

  • A halat megmossuk, szárazra töröljük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük a zöldfűszerekkel, az olajjal. A halat nagyobb kockákra vágjuk, és a fűszeres lébe keverjük. Fél órát állni hagyjuk.
  • A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. A halkockákat váltakozva nyársra húzzuk a hagymával, a paradicsommal és a gombával. Grillserpenyőben megsütjük, a páclével kenegetjük.
  • Fokhagymás-dijoni mustáros-citromos tejfölmártogatót kínáljunk hozzá.

 

BORAJÁNLÓ:

Canter Magnus Zöldveltelíni

Enyhén zöldes, borsos illatjegyei mellett finoman krémes, vaniliás jegyek jelennek meg, melyek betöltik a szájat.