1 óra
Hozzávalók
- 60 dkg marlinfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 2 ek. vegyes zöldfűszer (felaprítva)
- 2 ek. olívaolaj
- 8 szem gyöngyhagyma
- 16 szem miniparadicsom
- 16 kis fej sampinyon
Elkészítés
- A halat megmossuk, szárazra töröljük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük a zöldfűszerekkel, az olajjal. A halat nagyobb kockákra vágjuk, és a fűszeres lébe keverjük. Fél órát állni hagyjuk.
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. A halkockákat váltakozva nyársra húzzuk a hagymával, a paradicsommal és a gombával. Grillserpenyőben megsütjük, a páclével kenegetjük.
- Fokhagymás-dijoni mustáros-citromos tejfölmártogatót kínáljunk hozzá.
BORAJÁNLÓ:
Canter Magnus Zöldveltelíni
Enyhén zöldes, borsos illatjegyei mellett finoman krémes, vaniliás jegyek jelennek meg, melyek betöltik a szájat.