20 perc

Nehézség: 2/4

Hozzávalók

  • 4 db norvég homár (8/12-es)
  • 8 db nyers METRO Chef csíkos ostoros garnéla 30/40
  • 100 g tilápia filé
  • 4 db kalmár (20/30-as, felcsíkozva)
  • 500 g kék kagyló
  • 500 g vénusz kagyló
  • METRO Chef extra szűz olívaolaj (főzéshez)
  • szűz olívaolaj (tálaláshoz)
  • 20 g METRO Chef cserepes bio thai bazsalikom
  • 3 gerezd METRO Chef tisztított fokhagyma (vékony szeletekre vágva)
  • 1 db METRO Chef babérlevél
  • 800 g Aro egész hámozott paradicsom (a paradicsomhús szétnyomkodva darabosra)
  • 2 dl hal alaplé


Elkészítés

Nagy, 30-40 cm átmérőjű gyorsforralóban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk benne aranybarnára a fokhagymát.

Rátesszük a rákokat, és amikor már szépen megpirultak hozzáadjuk a kagylókat, tintahalat és a babérlevelet is. Amikor a kagylók kinyíltak, felöntjük meleg alaplével, paradicsomkonzervvel, és beleszórjuk a felcsíkozott bazsalikomleveleket. Ízlés szerint sózzuk. 1 perc forralás után bele tesszük a halfilét is, majd kevergetés nélkül körülbelül két perc alatt készre főzzük.

Tálaláskor meglocsoljuk szűz olívaolajjal.

Tags: