20 perc
Nehézség: 2/4
Hozzávalók
- 4 db norvég homár (8/12-es)
- 8 db nyers METRO Chef csíkos ostoros garnéla 30/40
- 100 g tilápia filé
- 4 db kalmár (20/30-as, felcsíkozva)
- 500 g kék kagyló
- 500 g vénusz kagyló
- METRO Chef extra szűz olívaolaj (főzéshez)
- szűz olívaolaj (tálaláshoz)
- 20 g METRO Chef cserepes bio thai bazsalikom
- 3 gerezd METRO Chef tisztított fokhagyma (vékony szeletekre vágva)
- só
- 1 db METRO Chef babérlevél
- 800 g Aro egész hámozott paradicsom (a paradicsomhús szétnyomkodva darabosra)
- 2 dl hal alaplé
Elkészítés
Nagy, 30-40 cm átmérőjű gyorsforralóban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk benne aranybarnára a fokhagymát.
Rátesszük a rákokat, és amikor már szépen megpirultak hozzáadjuk a kagylókat, tintahalat és a babérlevelet is. Amikor a kagylók kinyíltak, felöntjük meleg alaplével, paradicsomkonzervvel, és beleszórjuk a felcsíkozott bazsalikomleveleket. Ízlés szerint sózzuk. 1 perc forralás után bele tesszük a halfilét is, majd kevergetés nélkül körülbelül két perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor meglocsoljuk szűz olívaolajjal.