35 perc

Hozzávalók

80 dkg nílusi sügérfilé

só, szemes bors

1 citrom leve

5 dkg rétesliszt

5 dkg vaj

A KÖRETHEZ:

25 dkg vörös lencse

0,5 dl zöldségleves

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 kis zellergumó

1 fej vöröshagyma

4 dkg vaj

1 ek. balzsamecet

fél csokor koriander



Elkészítés

 

  1. A halfilét megmossuk, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és 4 darabra vágjuk. Meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, majd meglocsoljuk citromlével, lefedjük, állni hagyjuk.
  2. A lencsét megmossuk, és a zöldséglevesben 5 percig főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, a levet felfogjuk.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A vajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és 8 percig pirítjuk. Belekeverjük a lencsét, a főzőlé felét, az ecetet, és sóval, borssal ízesítjük, összeforraljuk. A koriandert leöblítjük, apróra vágjuk, és a zöldségekre szórjuk.
  4. A halat szárazra töröljük, megforgatjuk a réteslisztben, a felesleget lerázzuk róla. Felforrósítjuk a vajat, a halfiléket 7 percig pirítjuk benne, közben megfordítjuk. A zöldséges lencsével kínáljuk.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Günzer Tamás Bocor chardonnay

Kiváló évjárat ígéretes fehérbora a Bocor dűlőből. Színe aranysárga, ízében vastag, koncentrált, mely 3 hónapot érlelődött új francia barrique hordóban. Összetett illatában az elegáns pörkölési aromák mellett banán és zöldalma fedezhető fel.