35 perc
Hozzávalók
1 szelet szendvicskenyér
10 dkg vaj
2 ág tárkony
1 ek. fehérbor
10 dkg koktélrák
2 édeskömény
3 paradicsom
4 db 17-20 dkg-os nyelvhalfilé
8 ek. olívaolaj
2-3 ek. friss csíra
Elkészítés
- A kenyeret megpirítjuk, lereszeljük. A vajat konyhai robotgéppel felhabosítjuk. A tárkonyt leöblítjük, apróra vágjuk. A vajat összedolgozzuk a morzsával, a tárkonnyal, a borral, a koktélrákkal, és sóval, borssal (csipetnyi chiliporral) ízesítjük.
- Az édesköményt megtisztítjuk, kettévágjuk, torzsáját eltávolítjuk, a leveleket csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát szintén vékony csíkokra vágjuk. Felforrósítunk 5 ek. olajat egy nagy serpenyőben, és megpirítjuk benne az édesköményt. Sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön kevergetve kb. 12 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és éppen csak összeforrósítjuk.
- A halat megmossuk, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és megszórjuk tengeri sóval, borssal. Felforrósítunk 3 ek. olajat egy nagy serpenyőben, és a halak mindkét oldalát 1-1 percig pirítjuk benne.
- A grillsütőt felforrósítjuk. A koktélrákos masszát szétosztjuk a halakon, és a sütőben 4-5 percig grillezzük. Tálaláskor megszórhatjuk friss csírákkal.
BORAJÁNLÓ:
Gere Tamás Hárslevelű
Szép aranysárga színvilág és intenzív illat virágos jegyekkel. A fehérhúsú gyümölcsök és a virágok ízjegyei ugyanúgy visszaköszönnek, mint az illatban. Krémes érzet és szép sav mely kerekké teszi borunkat.