140

Nehézség: 2/4

Hozzávalók

750 g tonhal
30 g ötfűszer keverék
15 g fekete/fehér szezámmag
Curry
Egy citrom héja
Tárkony, kapor, petrezselyem, koriander
Só, bors



Elkészítés

  1. Távolítsuk el az ínakat a tonhalról, majd vágjuk körülbelül 3 cm átmérőjű szeletekre.
  2. Őröljük meg mozsárban a fűszerkeveréket.
  3. Vágjuk apróra, majd keverjük össze a fűszernövényeket.
  4. Ízesítsük a tonhalat sóval és borssal, majd forgassuk bele a fűszerkeverékbe.
  5. Szórjunk rá némi curryt és citromhéjat.
  6. Kevés olajon pirítsuk meg a halszeleteket.
  7. Forgassuk bele a szeleteket a felaprított zöldfűszerekbe.
  8. Takarjuk le fóliával, és hagyjuk állni a hűtőben néhány órát.
  9. Vékony szeletekben szolgáljuk fel.

Bor ajánlat
Tökéletes párosítás az ételhez egy fiatal, félszáraz rizling a Saar-vidékről, amely gyümölcsösségével, savasságával és minerális jegyeivel nagyszerűen egészíti ki a tonhal ízét, valamint összhangban van a páclével.

Tags: