140
Nehézség: 2/4
Hozzávalók
750 g tonhal
30 g ötfűszer keverék
15 g fekete/fehér szezámmag
Curry
Egy citrom héja
Tárkony, kapor, petrezselyem, koriander
Só, bors
Elkészítés
- Távolítsuk el az ínakat a tonhalról, majd vágjuk körülbelül 3 cm átmérőjű szeletekre.
- Őröljük meg mozsárban a fűszerkeveréket.
- Vágjuk apróra, majd keverjük össze a fűszernövényeket.
- Ízesítsük a tonhalat sóval és borssal, majd forgassuk bele a fűszerkeverékbe.
- Szórjunk rá némi curryt és citromhéjat.
- Kevés olajon pirítsuk meg a halszeleteket.
- Forgassuk bele a szeleteket a felaprított zöldfűszerekbe.
- Takarjuk le fóliával, és hagyjuk állni a hűtőben néhány órát.
- Vékony szeletekben szolgáljuk fel.
Bor ajánlat
Tökéletes párosítás az ételhez egy fiatal, félszáraz rizling a Saar-vidékről, amely gyümölcsösségével, savasságával és minerális jegyeivel nagyszerűen egészíti ki a tonhal ízét, valamint összhangban van a páclével.