Nyersen pácolt tonhal

20 perc + behűtés

Hozzávalók

  • 750 g tonhal
  • 30 g ötfűszer keverék
  • 15 g fekete/fehér szezámmag
  • curry
  • egy citrom héja
  • tárkony, kapor,
  • petrezselyem, koriander
  • só, bors


Elkészítés

Távolítsuk el az ínakat a tonhalról, majd vágjuk körülbelül 3 cm átmérőjű szeletekre. Őröljük meg mozsárban a fűszerkeveréket. Vágjuk apróra, majd keverjük össze a fűszernövényeket. Ízesítsük a tonhalat sóval és borssal, majd forgassuk bele a fűszerkeverékbe. 5. Szórjunk rá némi curryt és citromhéjat. Kevés olajon pirítsuk meg a halszeleteket. Forgassuk bele a szeleteket a felaprított zöldfűszerekbe. Takarjuk le fóliával, és hagyjuk állni a hűtőben néhány órát. 9. Vékony szeletekben szolgáljuk fel.

Tökéletes párosítás az ételhez egy fiatal, félszáraz rizling a Saar-vidékről, amely gyümölcsösségével, savasságával és minerális jegyeivel nagyszerűen egészíti kia tonhal ízét, valamint összhangban van a páclével.