45 perc

Hozzávalók

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 piros húsú paprika

1 zöld húsú paprika

1 padlizsán

3 nagy paradicsom

1 ág kakukkfű

4 cukkini

80 dkg ördöghalfilé (bőr nélkül)



Elkészítés

 

  1. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk. A padlizsánt leöblítjük, hasonló kockákra daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, összevágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit letépkedjük.
  2. Nagy serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, és 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a padlizsánt, a kakukkfüvet, majd további 5 percig pirítjuk. Végül a paradicsomot is rászórjuk, és még 1 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük, a levet felfogjuk egy közepes méretű lábosban. A zöldségeket kihűtjük.
  3. A cukkinit megmossuk, tökgyalun vékony, hosszú csíkokra gyaluljuk. A zöldséglében 1 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. A halat megmossuk, szárazra töröljük, 4 darabra vágjuk. Éles késsel kettényitjuk a haldarabokat, de nem vágjuk át teljesen. A táskákba töltjük a zöldségeket, és összenyomjuk, fogvájóval összetűzhetjük. A maradék 2 ek. forró olajon a halcsomagok mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a cukkinival körítjük.

BORAJÁNLÓ:

Pannonhalmi Apátság Tricollis fehér cuvée

Három domb, három szőlőfajta, azaz olasz- és rajnai rizling és fűszeres tramini élénk citrusokkal fehér virágokkal. Vidám és gazdag bor, kis édes karakterrel. Többszörösen válogatott, szépen érett gyümölcs, reduktív iskola.