1 óra
Hozzávalók
- 1 kg durva szemcsés tengeri só
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet pármai sonka
- 20 dkg paraj
- 2 ek. vaj
- 4 ek. zsemlemorzsa
- fél dl tejszín
- 24 osztriga
Elkészítés
ELKÉSZÍTÉS:
- A sót tepsibe terítjük. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük, betesszük a sót.
- A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát kis kockákra vagdaljuk. A spenótot leöblítjük, a vajon megfuttatjuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sonkát, és még 2 percig együtt pároljuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát, a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük.
- Az osztrigákat szétnyitjuk (tanulmányozzuk a leírást az előző oldalon), megtöltjük a spenótos masszával, a sóágyra rakosgatjuk, és a sütőben kb. 8 percig pirítjuk.
BORAJÁNLÓ:
Fernway Sauvignon blanc
Friss, üde, zamatos bor. Melynek passiógyümölcsre, mangóra és bodzvirágra emlékeztető illata érett, egzotikus gyümölcsök ízeként teljesedik ki élénk savakkal ami ropogóssá és üdévé varázsolja