1 óra

Hozzávalók

  • 1 kg durva szemcsés tengeri só
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet pármai sonka
  • 20 dkg paraj
  • 2 ek. vaj
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • fél dl tejszín
  • 24 osztriga


Elkészítés

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sót tepsibe terítjük. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük, betesszük a sót.
  2. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát kis kockákra vagdaljuk. A spenótot leöblítjük, a vajon megfuttatjuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sonkát, és még 2 percig együtt pároljuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát, a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük.
  3. Az osztrigákat szétnyitjuk (tanulmányozzuk a leírást az előző oldalon), megtöltjük a spenótos masszával, a sóágyra rakosgatjuk, és a sütőben kb. 8 percig pirítjuk.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Fernway Sauvignon blanc

Friss, üde, zamatos bor. Melynek passiógyümölcsre, mangóra és bodzvirágra emlékeztető illata érett, egzotikus gyümölcsök ízeként teljesedik ki élénk savakkal ami ropogóssá és üdévé varázsolja